Київські малозабезпечені отримають 37,4 млн.

Середа, 31 травня 2006, 17:08

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про виділення в 2006 році адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення на загальну суму 37,4 млн. грн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Київської міськадміністрації, таке розпорядження Черновецький підписав 31 травня. Мер врахував і узагальнив звернення громадян на відкритих суспільних прийомах, що відбулися 13 і 20 травня біля будинку мерії.

Відповідно до розпорядження, ця матеріальна допомога буде виплачуватися з 1 червня у випадку, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат непрацюючим особам, з урахуванням надбавок, підвищень, пенсій і інших доплат не досягає прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Зокрема, по 50 грн. будуть одержувати інваліди 1 групи, 40 грн. - непрацюючі інваліди 2 групи, діти-інваліди у віці до 18-ти років, малозабезпечені особи, що проживають разом з інвалідом 1-й або 2-й групи внаслідок психічного розладу, що відповідно до висновку комісії медичної установи має потребу в постійному спостереженні.

У цілому зазначену матеріальну допомогу одержать 144 тис. 205 чоловік.

Перша виплата буде здійснена 28 червня, з нагоди Дня Конституції. Наступні виплати будуть здійснюватися з нагоди державних і релігійних свят протягом року на підставі розпоряджень Київської міськадміністрації.

Черновецький також підписав розпорядження "Про надання в 2006 році адресної матеріальної допомоги жителям Києва літнього віку у віці від 80 до 100 років". Відповідно до нього з 1 липня до кінця року киянам у віці від 80-ти до 90 років щоквартально буде виплачуватися 50 грн., а від 90 до 100 років - 100 грн.

Обидва розпорядження підписані в рамках реалізації міської програми "Турбота".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді