Стан розрахунків за газ по країні "жахливий" - Єхануров

Четвер, 15 червня 2006, 16:33

Рівень розрахунків за газ за підсумками 5 місяців 2006 року по фондах обласних державних адміністрацій становить 75,4%, що є вкрай низьким показником.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фахівці вважають, що стан розрахунків жахливий", - сказав він 15 червня в Києві, відкриваючи розширене засідання Кабінету міністрів, присвячене забезпеченню майбутнього опалювального сезону.

За його словами, гірше за все справи у Харківській області, де рівень розрахунків становить 57,7%, Донецькій - 63,6%, Севастополі, Дніпропетровській, Луганській, Закарпатській і Черкаській областях - від 64,2 до 68%.

Як повідомив прем'єр, підприємства теплокомуненерго розплатилися за газ на 56%, наростивши борг за нього з початку року на 641 млн. грн. - до 3 млрд. грн.

Він додав що ситуація по розрахунках за електроенергію краще.

"Там рівень розрахунків досяг 96,2%. Однак окремо області - Донецька, Луганська, Київська, Закарпатська та Крим мають значно гірші показники - від 90,8 до 93,1%", - заявив прем'єр.

Він поклав усю провину за такий стан справ на Мінпаливенерго, "яке продовжує гратися замість того, щоб здійснювати жорстку державну політику".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді