Зростання ВВП в 2006 році складе близько 2,5% - глава Ради НБУ

Понеділок, 19 червня 2006, 14:46

Зростання ВВП в 2006 році складе близько 2,5%, вважає глава Ради Національного банку, директор Інституту економіки та прогнозування НАНУ Валерій Геєць.

"Якщо об'єктивно дивитися на речі, то за підсумками... ріст ВВП виявиться на рівні 2,5% з можливими відхиленнями на кілька десятих відсотка в ту або іншу сторону", - повідомив Валерій Геєць, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, така оцінка обумовлена відсутністю чіткого прогнозу підсумків сільськогосподарського року, складністю оцінки ступеня вичерпаності внутрішніх ресурсів підприємств, а також загрозою подальшого росту вартості енергоносіїв.

Він відзначив, що не можна виключати падіння цін по основних статтях експорту.

Крім того, по оцінці глави Ради НБУ, не додає оптимізму нинішня нестабільна ситуація на світових ринках.

Разом з тим, за його словами, своїм нинішнім характером розвитку економіка підтверджує наявність внутрішнього прагнення та ресурсів для підтримання росту.

"Хотілося б, щоб процес формування урядової коаліції закінчився якнайшвидше, оскільки для забезпечення більш стійкої динаміки економіка має потребу в додаткових заходах і стимулах.

Говорячи про інфляційні очікування, він підкреслив, що останні показники свідчать про збереження цінової стабільності.

Як повідомлялося, реальний ВВП в травні 2006 року збільшився на 8,5% порівняно з відповідним періодом 2005 року, з початку року - на 4%.

Інфляція в Україні за період із січня по травень досягла 2,8%.

Уряд прогнозує ріст ВВП в 2006 році на рівні 2,8% при інфляції 11,4%, порівняно з 2,6% і 10,3% в 2005 році відповідно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді