Мінагрополітики не мало права видавати дотації сільгоспвиробникам - страховик

Понеділок, 19 червня 2006, 15:05

Голова правління страхової компанії "АСКА" Олександр Сосис звинувачує Міністерство аграрної політики в неправомочній видачі дотаційних коштів сільгоспвиробникам.

Про це Сосис заявив журналістам, передають Українські новини.

За його словами, система, що передбачає виплату дотацій сільгоспвиробникам тільки за умови страхування врожаю, не працює, тому що Мінагрополітики надає виплати всім, незалежно від страхування врожаю.

"Держава не використовує аграрне страхування як механізм контролю... Дотації видаються всім підряд", - відзначив Сосис.

Як він вважає, держава видає бюджетні кошти з порушенням законодавства, тому що дотації надаються без наявності полісу страхування.

За даними страховиків, в 2005 було застраховано 6,4% або 390 тис. 600 га посівів озимих, незастрахованими залишилися 5 млн. 669 тис. га.

В 2005 страхові внески по полісам аграрного страхування склали 12 млн. 800 тис. гривень.

Страховики заявляють, що аграрне страхування є перспективним, однак надзвичайно збитковим видом діяльності, його збитковість становить близько 140%, і тільки за умови перестрахування своїх ризиків в закордонних компаніях українські можуть здійснювати виплати сільгоспвиробникам.

Аграрне страхування в Україні регулюється законами "Про страхування" і "Про державну підтримку сільськогосподарських виробників", а також постановами Кабінету міністрів №1000 і № 325.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді