Семенюк зірве план приватизації – експерти

Вівторок, 20 червня 2006, 11:25

Експерти вважають, що план приватизації на 2006 рік не буде виконано.

"План надходження фінансів від приватизації, я думаю, за цей рік виконано не буде. Перспективи одержання двох мільярдів гривень цього року мінімальні... Приватизаційна складова взагалі втрачена - нова програма приватизації не прийнята", - вважає директор Міжнародного інституту приватизації й керування власністю й інвестиціями Олександр Рябченко, повідомляють Українські новини.

Він відзначив, що головним недоліком у роботі ФДМ, на його думку, є наголос на керуванні держмайном, замість приватизації великих підприємств, що стали набагато більше привабливими після продажу "Криворіжсталі".

"Я не буду сперечатися, що доходи в бюджет (від держпідприємств) будуть, але ці доходи зовсім не порівняні з двома мільярдами", - говорить Рябченко.

Радник Президента Олександр Пасхавер також переконаний, що план з приватизації на 2006 рік не буде виконаний.

"Наскільки я розумію, жоден великий об'єкт не був проданий... Наскільки я зрозумів, то голова ФДМ (Валентина Семенюк) стверджує, що робота йде за планом... Я не уявляю собі, як цей план, по якому в бюджет повинно бути внесено два мільярди гривень, буде реалізований," - вважає радник Президента Олександр Пасхавер.

Він висловив думку, що, зробивши пріоритетом керування держвласністю, Семенюк заблокувала приватизацію.

"ФДМ працював відповідно до політики його голови, з упором на порядок і законність. При цьому, законність часто використовується як спосіб, відомий за назвою "італійський страйк": паралізує роботу з наголосом на керування держмайном, відмовою від системної роботи з приватизації", - сказав він.

Радник Президента також відзначив, що вважає неможливим обговорювати призначення на пост голови ФДМ в рамках розподілу посад у коаліційному уряді, тому що вважає цю посаду неполітичною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді