"Укртелеком" найкраще приватизувати по частинах - Бондар

Вівторок, 20 червня 2006, 16:33

Продаж невеликих пакетів акцій національного оператора електрозв'язку ВАТ "Укртелеком" на фондових торгах є найбільш прийнятним варіантом продажу компанії, вважає міністр транспорту та зв'язку Віктор Бондар.

"Як на мене, найбільш прийнятний варіант - розбити на пакети акцій і продавати частинами. На першому етапі виставити невеликий пакет, близько 25%, на Лондонській біржі, а частину, що залишилася, - на українському фондовому ринку", - сказав він в інтерв'ю 20 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку Бондаря, це дозволить залучити необхідні інвестиції у розвиток національного оператора.

"Такий підхід принесе користь. Насамперед, буде досить розрізнений склад акціонерів. А крім того, ми одержимо стратегічного інвестора", - вважає міністр.

Він уточнив, що для розвитку нових послуг і виведення компанії з тупикової ситуації на початковому етапі буде потрібно близько 1 млрд. 500 млн. євро.

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров недавно заявив, що приватизація ВАТ "Укртелеком" в 2006 році не відбудеться, а питання її проведення в наступні роки вимагає додаткового розгляду.

Приватизація держпакету акцій компанії відкладається з 1997 року, при цьому частка "Укртелекому" у загальному обсязі ринку послуг зв'язку неухильно знижується.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку України по наданню послуг електрозв'язку. У цей час займає близько 70% вітчизняного ринку місцевого (фіксованого) телефонного зв'язку, обслуговуючи 9 млн. 700 тис. абонентів.

Державі належить 92,86% акцій компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді