На мобільний зв'язок 3G може бути видана ще одна ліцензія - Бондар

Вівторок, 20 червня 2006, 16:47

В 2006 році в Україні може бути видана ще одна ліцензія на мобільний зв'язок третього покоління - 3G, вважає міністр транспорту та зв'язку Віктор Бондар.

"Думаю, що цього року ми зможемо видати ще одну ліцензію. У цьому випадку це залежить від Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) - як швидко й злагоджено вона спрацює", - сказав він в інтерв'ю 20 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр відзначив, що стартова ціна такої ліцензії може скласти близько 500 млн. грн., а її остаточна вартість, за підсумками проведеного тендера, може досягти 1 млрд. 200 млн. грн.

"Стартова ціна ліцензії може бути близько 500 млн. грн. А далі оператори будуть торгуватися. В остаточному підсумку можна вийти на 1,2 млрд. грн. Це цілком реально", - думає Бондар.

Він пояснив, що ціна ліцензії буде залежати від того, які компанії - вітчизняні або закордонні - будуть брати участь у тендері.

"Якщо європейські компанії, ціна буде вище. Мені б особисто хотілося, щоб прийшли й інші гравці - такі, як Vodafone, T-Mobile. Ми б одержали розрізнений, немонополізований ринок", - уважає міністр.

Першу ліцензію на надання послуг мобільного зв'язку 3G НКРС видала в грудні 2005 року без конкурсу національному оператору електрозв'язку ВАТ "Укртелеком" строком на 15 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді