Промисловці обвинувачують українські суди в корупції

Середа, 21 червня 2006, 11:30

Промисловці та підприємці України стверджують, що олігархам, які намагаються захоплювати чужі підприємства, допомагають суди та інші органи державної влади.

Як повідомляє прес-служба Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), про це мова йде в заяві УСПП, прийнятій 20 червня на засіданні комісії з питань захисту конкуренції, передає "Інтерфакс-Україна".

У заяві УСПП говориться: "До участі в цих справах притягнуті судові органи, органи Міністерства внутрішніх справ, прокуратури, Служби безпеки, податкові органи, органи виконавчої влади, дуже часто ці органи використовуються олігархічними групами як інструмент для здійснення своїх дій по захопленню підприємств".

При цьому повторюються схеми дій, коли районні суди виносять постанови на користь так званих позивачів при відсутності представників відповідача про заміну керівництва, скасовуючи рішення загальних зборів акціонерів про перерозподіл акцій підприємства.

"Нами проведено аналіз лише п'яти підприємств, по судах, які виносили неправомірне рішення. Ми зробили висновок, що в даних справах зустрічаються практично ті самі суди, які дають, на жаль, підстави говорити про наявність добре відпрацьованої кримінальної схеми" - відзначив під час засідання голова правління ВАТ "Сатурн" Володимир Чміль.

Він заявив, що в Києві за злочинною схемою подібні неправомірні рішення найчастіше постановляє Голосіївський суд Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді