Оформлення "помаранчевої" коаліції не відіб'ється на економічних показниках - банкіри

Четвер, 22 червня 2006, 09:09

Початок процесу оформлення "помаранчевої" коаліції не відіб'ється на курсі гривні та ставках по кредитам.

Так вважають українські банкіри, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами президента ЗАТ "Банк НРБ" В'ячеслава Юткіна, "курс гривні не зміниться, оскільки він регулюється вручну, й будь-які призначення, за винятком глави Національного банку, не відіб'ються на курсовій політиці".

По оцінці банкіра, курс гривні до кінця року буде перебувати в межах 5,05-5,2 грн./дол.

Юткін також відзначив, що, за його оцінкою, кредитні ставки будуть у цей час стабільними.

Начальник управління ділингу "Індекс-банку" Олег Костенко також думає, що початок процесу оформлення "помаранчевої" коаліції не вплине на фінансовий ринок.

"Збережеться стабільність на міжбанківському валютному та грошовому ринках. Офіційний курс гривні цього року буде перебувати в коридорі, заявленому Нацбанком", - сказав експерт.

Він також відзначив, що створення "помаранчевого" уряду може слугувати сигналом для розширення присутності в Україні іноземного капіталу.

На думку Костенка, найбільш істотний вплив на курс гривні цього року можуть вчинити підвищення ціни на газ та інфляційні очікування.

Перший заступник голови ВАТ "Державний ощадний банк України" Андрій Пишний вважає, що на створення "помаранчевої" коаліції фінансовий ринок відреагує позитивно.

"Будь-яка невизначеність негативно відображається на ринковій кон'юнктурі. На "помаранчеву" коаліцію, як мінімум, у короткостроковій перспективі, ринок відреагує позитивно, тоді як на "широку" коаліцію - стримано", - підкреслив Пишний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді