Росіяни перемагають Mittal Steel у боротьбі за КГЗКОР?

Четвер, 22 червня 2006, 09:59

Комісія з розгляду пропозицій інвесторів по добудуванню Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд вважає пропозицію російського холдингу "Мєталлоінвєст" і дніпропетровської компанії "Смарт-групп" найбільш прийнятною.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Фонду державного майна, представник якого очолює комісію, передають Українські новини.

Комісія розглянула загальну інвестпропозицію "Мєталлоінвєсту" і "Смарт-групп", а також пропозицію компанії Mittal Steel по створенню СП для добудування КГЗКОРу.

"За результатами вивчення та аналізу інвестиційних пропозицій... комісія дійшла висновку, що найбільш прийнятною для української сторони є загальна пропозиція ЗАТ "Мєталлоінвєст" і ТОВ "Смарт-групп", - говориться в повідомленні.

Дана інвестпропозиція пропонує збереження в держави більше 50% корпоративних прав у створюваному СП.

"Загальний обсяг інвестицій, необхідних для завершення будівництва й введення в експлуатацію КГЗКОРу, попередньо визначається в розмірі близько 804 млн. доларів США", - говориться в повідомленні.

На початку червня Кабмін створив комісію з розгляду пропозицій потенційних інвесторів із завершення будівництва КГЗКОРу із представників Мінекономіки, Мінпромполітики, МЗС, Мінфіну, Мінприроди, Мін'юсту, Мінпраці, Пенсійного фонду та секретаріату Кабміну, призначивши її головою заступника голови ФДМ Дмитра Парфененка.

КГЗКОР, який почали будувати в 1983 році СРСР, НДР, Чехословаччина, Угорщина та Румунія, зараз побудовано на 70%.

Співвласниками "Мєталлоінвєсту" є російські підприємці Алішер Усманов і Васілій Анісімов.

"Смарт-групп" контролює російський бізнесмен Вадім Новінскій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді