Toshiba виступає проти продовження DVD-війни

Вівторок, 27 червня 2006, 16:16

Toshiba Corp. все ще хотіла б розробляти уніфікований формат DVD нового покоління, однак на ринок, скоріше за все, вийдуть два конкуруючі й несумісні продукти.

Про це японський виробник електроніки заявив 27 червня, повідомляє Ліга.

Формат DVD Blu-ray, створений консорціумом на чолі з Sony Corp., як і HD DVD, розроблений Toshiba Corp., дозволяють значно збільшити обсяг інформації, яку можна зберігати на диску.

Однак провал у переговорах з досягнення єдиного формату привів до початку масштабної дорогої війни за $24-мільярдний ринок домашнього відео.

"Ми не відмовилися від ідеї уніфікованого формату. Ми б хотіли знайти способи уніфікувати стандарти, якщо з'явиться така можливість", - сказав президент компанії Уцутосі Нісіда в ході річних зборів акціонерів.

Ексклюзивними прихильниками формату Blu-ray є такі кіностудії Голівуду, як Walt Disney Co., 20th Century Fox, яка входить в News Corp, Sony, Lionsgate Entertainment Corp. і Metro-Goldwyn-Mayer, підрозділ консорціуму, очолюваного Sony і Weinstein Co.

Формат HD DVD підтримують Warner, Paramount Pictures, яка входить у Viacom Inc., і Universal.

Toshiba, другий за величиною електронний конгломерат Японії після Hitachi Ltd., у березні представила перші плеєри для програвання дисків HD DVD в Японії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді