АПК загрожує криза, якщо прем'єром стане Юля - Баранівський

П'ятниця, 30 червня 2006, 13:29

Міністр аграрної політики Олександр Баранівський прогнозує загострення кризової ситуації в аграрно-промисловому комплексі у разі призначення прем'єр-міністром лідера блоку її імені Юлії Тимошенко.

Про це Баранівський сказав журналістам, повідомляють Українські новини.

Баранівський відзначив, що час прем'єрства Тимошенко з лютого по вересень 2005 року був періодом загостренням ряду криз в АПК, пов’язаних, зокрема, з недостатнім забезпеченням села паливом у період весняної посівної, різке підвищення цін на цукор.

Він також нагадав, що під час прем'єрства Тимошенко аграрії привозили свиней під будинок Кабміну для того, щоб звернути увагу уряду на проблеми у тваринницькому комплексі

Водночас Баранівський звернув увагу, що після відставки Тимошенко з посади прем'єр-міністра ситуація в АПК стабілізувалася і весняна посівна пройшла без яких-небудь кризових ситуацій.

Баранівський був міністром аграрної політики в Кабміні Юлії Тимошенко в 2005 і неодноразово конфліктував з нею, зокрема, у питаннях експорту аграрної продукції.

27 червня Коаліція Верховної Ради затвердила кандидатуру лідера блоку свого імені Юлії Тимошенко в прем'єр-міністри і кандидатуру представника Блоку "Наша Україна" Петра Порошенко на пост голови парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді