Є сили, які заважають добудуванню КГЗКОРу - Єхануров

П'ятниця, 30 червня 2006, 15:03

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про протистояння при прийнятті Кабінетом Міністрів рішення по добудуванню Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

Про це Єхануров сказав, відкриваючи засідання Кабміну 30 червня, передають Українські новини.

Єхануров відзначив, що його уряд вирішив взяти на себе відповідальність по добудуванню КГЗКОРу.

Водночас, за його словами, є сили, які протидіють прийняттю Кабміном рішення.

"Головна ідея, що є сьогодні у противників ухвалення рішення - зробити все, щоб там нічого не відбувалося", - сказав Єхануров.

Він відзначив, що в ході відвідування КГЗКОРу пообіцяв працівникам цього підприємства, що його уряд ухвалить рішення щодо його добудуванні, і Єхануров має намір виконати свою обіцянку.

Він закликав членів Кабміну, в ході обговорення цього питання в закритому режимі, чесно висловити свої позиції для того, щоб у протоколі засідання Кабміну вони були чітко зафіксовані.

Як повідомляла "УП", 26 червня Mittal Steel критикував рішення комісії з розгляду пропозицій інвесторів по добудуванню Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд про визнання найбільш прийнятним для України пропозиції холдингу "Мєталлоінвєст" (Росія) і компанії "Смарт-груп" (Дніпропетровськ).

КГЗКОР, який почали будувати в 1983 році СРСР, ГДР, Чехословаччина, Угорщина й Румунія, зараз побудовано на 70%.

Співвласниками "Мєталлоінвєсту" є російські підприємці Алішер Усманов і Васілій Анісімов, а "Смарт-груп" контролює російський бізнесмен Вадім Новінскій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді