Податковій не цікава думка громадськості?

П'ятниця, 9 червня 2006, 12:35

Члени громадської колегії при Податковій адміністрації вважають, що Податкова рідко прислухається до суспільної думки, у зв'язку із чим робота колегії не приносить належної користі.

Державна податкова адміністрація (ДПА) визначила права й обов'язки діючої при ній громадської колегії, затвердивши нещодавно відповідне положення, повідомляє Ліга.

Однак члени колегії документом незадоволені.

Президент української Асоціації менеджерів і консультантів Ігор Рогошевський вважає, що недолік документа - відсутність методів впливу на роботу ГНА з боку громадської колегії.

"Мені здається, що колегія є черговою спробою створити невелику керовану структуру для формального виконання указу президента. Адже ДПА - апріорі консервативний орган ", - підкреслив Рогошевський.

"Мені взагалі не зрозуміло, що сьогодні відбувається в податковій. Наскільки мені відомо, голові ДПА Олександрові Кірєєву приносять документи з виправленнями громадської колегії, але в такій редакції вони не проходять", - заявив виданню президент Союзу податкових консультантів Леонід Рубаненко.

На його думку сьогодні громадська колегія впливає на роботу Податкової тільки на 10%.

У той же час заступник керівника департаменту масово-роз'яснювальної роботи Податкової Анатолій Гаркуша завірив, що ДПА прислухається до думки колегії, а на її засідання виносяться серйозні питання.

Приміром, наступне засідання буде присвячено обговоренню проекту Податкового кодексу.

"Всі виправлення, які внесла в положення на останньому засіданні колегія, будуть затверджені наказом і його незабаром підпише Олександр Кірєєв", - заявив Гаркуша.

За словами Гаркуші, заяви про те, що ДПА не враховує думку громадськості під час створення Податкового кодексу, не відповідають дійсності. Оскільки зараз документ розміщений на сайті Податкової і йде його активне обговорення.

Громадська колегія при ДПА була створена в 2002 році. Сьогодні до неї входять 27 представників громадських організацій. Основне завдання колегії полягає у забезпеченні зворотного зв'язку платників податків із Податковою адміністрацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді