Влітку гривня зміцнить позиції - експерти

Понеділок, 10 липня 2006, 16:01

Курс гривні стосовно іноземних валют на готівковому ринку влітку поточного року буде зміцнювати, прогнозують банкіри.

За оцінкою першого заступника голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного, зміцнення гривні влітку пов'язане з активним продажем населенням у період відпусток накопиченої раніше іноземної валюти, передає "Інтерфакс-Україна".

"Влітку гривня, як правило, зміцнюється через велику кількість готівкової валюти, що виливається на ринок у зв'язку з періодом відпусток. Думаю, восени курсове коливання буде мати місце - гривня трохи ослабшає. Це буде пов'язано з тим, що населення, повернувшись із відпусток, виявить сформований уряд, коаліцію, яка діє й відреагує на це через валютні коливання", - відзначив Пишний.

За словами голови правління банку "Форум" Ярослава Колісника, зміцнення гривні на готівковому ринку в цей час обумовлено стабільністю економічної ситуації в Україні.

"Посилення гривні - реальне й очікуване на готівковому ринку, але її подальше поводження буде залежати від політики нового уряду", - сказав він.

На думку начальника управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Еріка Наймана, курс готівкової гривні в липні складе 4,95 грн./дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді