"Союз-Віктан" має намір збільшити поставки українських вин і коньяків у РФ

Понеділок, 10 липня 2006, 19:21

ЗАТ "Завод марочних вин і коньяків", що входить у групу "Союз-Віктан", має намір збільшити поставки вин і коньяків у Росію.

"Торік поставки вина й коньяку були разовими, із цього року вони стали систематичними, за винятком останніх трьох місяців, коли були проблеми з акцизними марками", - повідомив журналістам голова правління ЗАТ Олександр Гаран, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим він додав, що проблема з марками протягом двох тижнів розв'яжеться, і поставки відновлять у запланованому обсязі.

За оцінкою заступника голови правління ЗАТ з маркетингу Наталі Ворожейкіної, цього року російський ринок зможе прийняти 154 тис. декалітрів коктебельського вина та 90 тис. декалітрів коньяку.

Відновлення систематичних поставок кримського вина в Росію в компанії також зв'язують і з необхідністю повернути російських туристів до Криму.

"Через російський ринок ми хочемо нагадати росіянам, що є таке вино, і повернути їх у Коктебель", - заявив Гаран.

Коктебельський завод марочних вин і коньяків в 2005 зайняв 8,8% українського ринку коньяку, обсяг якого становить 2 млн. 900 тис. дал, і 2,9% - вина (14 млн. 700 тис. дал).

Група "Союз-Віктан" заснована в 1994 році. Виробничі потужності групи по випуску горілки та лікеро-горілчаних виробів розташовані в Сімферополі, а також у Рузі й Литкаріно (Московська область, РФ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді