Черновецький припинив "нахабне будівництво"

П'ятниця, 14 липня 2006, 12:01

Київська міська рада скасувала рішення Київради попереднього скликання про надання земельної ділянки ТОВ "Альянс-Центр" для будівництва офісно-торговельного центру на вул. Богдана Хмельницького, 7 у Шевченківському районі столиці.

Як передає УНІАН, відповідне рішення було підтримано 71 присутнім у залі депутатом Київради на пленарному засіданні ІІ сесії міськради V скликання, яке відбулося 13 липня.

Одразу після голосування Київський міський голова Леонід Черновецький привітав усіх депутатів і киян із зупинкою "нахабного будівництва".

Згідно з рішенням, земельна ділянка біля станції метро "Театральна" площею 0,08 га розташована безпосередньо над вестибюлем станції метро, а тому виконання будівельних робіт тут загрожує пошкодженню купола вестибюля станції, що підтверджується відповідним Актом обстеження станції метрополітену "Театральна".

Таким чином, будівництво офісно-торговельного центру на Хмельницького, 7 створює загрозу нормальній роботі станції та безпечному перевезенню пасажирів. Крім цього, рішення прийнято, враховуючи негативну реакцію та численні звернення громадян.

Таким чином, ТОВ "Альянс-Центр" буде запропоновано розірвати договір оренди земельної ділянки від 28 листопада 2003 року.

Але Черновецький зазначив, що міська влада обов’язково працюватиме з інвесторами за те, "що вони пройшли всі кола пекла".

На зауваження депутатів щодо складного механізму відшкодування втрат інвесторів через відміну рішення, а також у зв’язку з тим, що у місті багато таких конфліктних ділянок, де місцеві мешканці виступають проти будівництва, мер наголосив, що влада не буде "йти на поводу ні в яких мешканців, хоч вони є найголовнішими".

"Це перше таке рішення, і нехай усі... знають, що інвестор – це важливо. А взагалі, ми говоримо про нахабні рішення, які обурюють не тільки тих, хто поряд живе... А з інвестором я почну працювати", - наголосив мер.

Під час обговорення питання голова постійної комісії Київради з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Володимир Присяжнюк з приводу того, що у документах звучить його прізвище як господаря цієї ділянки, заявив, що жодного відношення до цієї земельної ділянки він не має, але лобіює це відведення, "як і всього того, що має правові підстави".

Витрати, які поніс інвестор, на сьогодні, за його інформацією, становлять понад 2 млн. 500 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді