Україні вигідний вступ Росії до СОТ - Яценюк

Понеділок, 17 липня 2006, 12:23

Україна зацікавлена в якнайшвидшому рішенні всіх проблем, що виникають у процесі вступу Росії до СОТ.

Про це заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр економіки Арсеній Яценюк.

"Якщо Україна й Росія стануть членами СОТ, це створить умови для прозорості торговельних відносин між двома країнами", - вважає він.

При цьому, на його думку, "Росія зараз сконцентрована на власному ресурсі, що повинен сформувати базу для економічного росту, в той час як ринок Росії цікавить всіх".

"На відміну від Росії, в України часу немає. Чим довше ми будемо вести переговори, тим гірше будуть умови", - вважає міністр економіки.

Говорячи про переговори з Киргизстаном, єдиною країною-членом робочої групи, що не підписала протокол з Україною, Яценюк сказав, що "Україна не відмовляється від переговорного процесу".

Однак, відзначив він, "умови Киргизстану відносно нульових ставок по експорту сільгосппродукції незрозумілі, оскільки, по-перше, у нас діє угода про вільну торгівлю, по-друге, Киргизстан забезпечує внутрішній ринок власною продукцією на 40%".

"І якщо ці переговори не будуть конструктивними, ми будемо просити робочу групу проголосувати за вступ України без врахування непідписаних протоколів", - відзначив міністр економіки.

Він підкреслив також необхідність прийняття Верховною Радою пакету необхідних для вступу до СОТ законодавчих актів.

"Ми знайшли взаєморозуміння з минулим складом парламенту, тепер будемо проводити роботу з новим", - сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді