Грецький Eurobank купує банк "Універсальний"

Середа, 19 липня 2006, 12:30

Eurobank Ergasias S.A., другий найбільший банк Греції, домовився про купівлю 99,3% акцій банку "Універсальний", повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прес-реліз грецького банку.

Суму угоди по купівлю банку, що за обсягом активів (385 млн. грн.) займав за підсумками першого кварталу 77-е місце серед 164 діючих в Україні, сторони не розкривають, передає "Інтерфакс-Україна".

Угоду по купівлі банку планується завершити в четвертому кварталі. Її повинні схвалити регулюючі органи України, Греції та Швейцарії.

ВАТ "Банк "Універсальний" засновано в 1994 році. Він має 32 філії, представлений у дев'ятьох регіонах України, насамперед на заході країни.

Найбільшим акціонером банку є ВАТ "Концерн "Галнафтогаз" (49,62%). Чистий прибуток банку в січні-березні 2006 року склав 1 млн. 510 тис. грн., тоді як за аналогічний період 2005 року - 453 тис. грн.

Цього року Eurobank уже купив банк у Туреччині (Tekfenbank) і збільшив частку в банку в Сербії (Nacionalna Stedionica). Банк присутній також у Польщі, Румунії й Болгарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді