Спільна з Росією робота над АН-70 триває

Середа, 19 липня 2006, 14:42

АНТК ім. Антонова продовжує роботу над реалізацією проекту по створенню й серійному виробництву військово-транспортного літака АН-70 разом з російськими партнерами.

Про це заявив генеральний конструктор підприємства Ківа на прес-конференції, що пройшла в ході міжнародного аерокосмічного салону "Фарнборо-2006" у Лондоні, передають Подробиці.

"Ми почали другий етап випробувань літака і продовжуємо (роботу над проектом), незважаючи на проблеми, які були з ним пов'язані" - сказав Ківа.

Про недоцільність участі РФ у проекті раніше неодноразово заявляв Головнокомандуючий ВПС РФ Володимир Михайлов.

Як пояснили представники підприємства, вихід Росії з проекту означає відмову російського уряду від покупки літаків АН-70.

Раніше в інтерв'ю пресі Ківа оцінив заяви Росії як політично мотивовані.

"Ми продовжуємо реалізацію проекту, оскільки російська сторона ніде офіційно не підтвердила про вихід із програми. Ми впевнені і я переконаний, що ця програма потрібна Росії та російським замовникам, тому що літака на заміну, який би забезпечив перевезення техніки, немає" - сказав Ківа.

Аерокосмічний салон "Фарнборо-2006", поряд з авіасалоном Le Bourget, є найважливішою всесвітньою площадкою в області аерокосмічного устаткування та технологій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді