Мінагрополітики зберігає прогноз експорту зерна на рівні до 13 млн. тонн

Середа, 19 липня 2006, 16:00

Експорт зерна врожаю 2006 року з України не перевищить 13 млн. тонн, незважаючи на збільшення валового збору зернових більш ніж до 40 млн. тонн, що пов'язане зі збільшенням внутрішнього попиту.

Про це заявив міністр аграрної політики Олександр Баранівський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми давали прогноз на рівні минулого маркетингового року, тобто не більше 13 млн. тонн. Ми прогноз не міняємо", - сказав міністр журналістам у Києві в середу.

За його словами, урожай зернових в Україні в нинішньому році перевищить 40 млн. тонн, що як мінімум на 2 млн. тонн більше, ніж торік.

У той же час активно росте внутрішній попит за рахунок збільшення поголів'я птиці на 15% і свиней на 3 млн. голів, підкреслив міністр.

На його думку, все українське зерно врожаю 2006 року буде користуватися попитом на зовнішніх ринках у зв'язку зі сприятливою кон'юнктурою, викликаною поганими прогнозами врожаю в США, інших країнах Америки та Росії.

Він повідомив, що за станом на 19 липня обмолочено вже понад 20% площ і отримано 7 млн. тонн зерна, при цьому врожайність перевищує 26 ц із га, що на 1 ц більше торішнього показника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді