Насильницьке годування пасажирів – невід'ємне право "Укрзалізниці"?

Четвер, 20 липня 2006, 15:52

"Укрзалізниця" подала в суд позов до голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва через розбіжності по питанню надання харчування в пасажирських потягах.

"Костусєв просто робить собі дешеву рекламу. Нехай робить собі піар на чомусь іншому", - відзначив голова компанії Василь Гладких, передає УНІАН.

Крім того, глава "Укрзалізниці" заявив, що дана послуга потрібна громадськості, і його відомство має намір і далі впроваджувати харчування в пасажирських потягах.

Надалі "Укрзалізниця" має намір провести відкритий відбір постачальників продуктів харчування, які будуть проводити самі пасажири.

Так, на деяких вокзалах буде встановлено урни для голосування, і всі пасажири зможуть висловитися по даному питанню і по даному постачальнику продуктів харчування в пасажирських вагонах.

Гладких також завірив, що послуга надання харчування в пасажирських вагонах не буде обов'язковою, а буде альтернатива, але ця функція буде діяти в різних потягах.

Як приклад гендиректор привів Харківський напрямок, де курсує 10 пасажирських потягів: 5 потягів будуть з обов'язковим харчуванням, 5 - з необов'язковим.

Нагадаємо, що 21 червня глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв заявив, що виступає проти введення обов'язкового харчування в потягах (включення його у вартість квитків). За його словами, спочатку відомству було необхідно довідатися думку самих пасажирів, особливо тих, хто може дозволити собі лише плацкарт.

Тим часом, проти включення харчування у вартість залізничних квитків висловився і міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар. На його думку, включення харчування у вартість квитків повинно проводитися на добровільних засадах. В іншому випадку це може "викликати соціальний резонанс".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді