Туркменія з 25 липня припинить подачу газу в РФ

Понеділок, 24 липня 2006, 11:16

Туркменія з 25 липня 2006 року на 8 днів припинить подачу газу в Росію у зв'язку з ремонтом магістрального газопроводу "Середня Азія - Центр", що поставляє газ у північному напрямку.

У повідомленні міністерства нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменії говориться, що "це зроблено у відповідь на прохання ВАТ "Газпром", передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з проведенням ремонтних робіт на газопроводі Довлетабад-Дерялик-Європа, що проходить по території Узбекистану і Казахстану, з 25 липня 2006 року на 8 днів повністю припиняється подача туркменського природного газу по газопроводу САЦ-IV зі скороченням загального експортного обсягу газу на 75-80 млн. кубометрів на добу", - говориться в повідомленні.

Газопровід "Середня Азія - Центр", що проходить по території Туркменії, Узбекистану, Казахстану і Росії, був побудований у радянські часи і потребує реконструкції.

У зв'язку з цим "Газпром", що є оператором по транспортуванню газу, не раз заявляв про готовність модернізувати трубопровід для збільшення його пропускної здатності з існуючих 44 млрд. кубометрів до 80 млрд. кубометрів газу на рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді