301 депутат Ради підтримав законопроект Ющенка по банкам

Четвер, 27 липня 2006, 17:02

Верховна Рада має намір заборонити створення банків у формі закритих акціонерних товариств і товариств з обмеженою відповідальністю.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №1040, внесеного президентом Віктором Ющенко, проголосував 301 депутат при необхідних 226, передають Українські новини.

Законопроект передбачає можливість створення в Україні банків лише у формі відкритих акціонерних товариств або кооперативних банків зі статутним капіталом не менш 5 млн. євро.

Зараз місцеві кооперативні банки можуть створюватися з мінімальним капіталом 1 млн. євро, що працюють у межах однієї області - з мінімальним капіталом 3 млн. євро, всеукраїнські банки - з мінімальним капіталом 5 млн. євро.

Документ також передбачає, що банки, зареєстровані у формі ЗАТ або ТОВ, протягом 3 років повинні реорганізуватися у ВАТ або в кооперативні банки.

На думку Президента, прийняття даного законопроекту дозволить підвищити прозорість створення банків, а також буде сприяти підвищенню рівня їхньої капіталізації.

НБУ неодноразово заявляв про необхідність реорганізації банків із ЗАТ і ТОВ у ВАТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді