"Наша Україна": вільні економічні зони будуть загрозою для економіки

Четвер, 27 липня 2006, 18:28

"Наша Україна" заявляє про існування серйозної загрози для майбутнього української економіки і добробуту українських громадян у зв'язку зі спробами Партії регіонів відновити режими пільгового оподатковування вільних економічних зон.

Про це йдеться в заяві, переданій прес-службою "Нашої України", передає УНІАН.

За словами авторів заяви, саме такими є пропозиції до проекту бюджетної резолюції, внесені і підтримані в першому читанні Верховною Радою.

"Наша Україна" відзначає, що саме скасування податкових пільг для ВЕЗ, починаючи з квітня 2005 року, дозволило вивести з тіні і повернути в державний бюджет мільярди гривень, які у часи Кучми-Януковича осідали в кишенях наближених до влади ділків".

Про фактичну крадіжку бюджетних коштів у минулому яскраво говорить і статистика: якщо в 2004 році при рості економіки понад 12% доходи бюджету збільшилися на 9 млрд. 500 млн. гривень, то в 2005 році, після скасування злочинних податкових пільг, при рості економіки близько 3% доходи бюджету збільшилися на 32 млрд. 600 млн. гривень, тобто майже в 3,5 рази в порівнянні з 2004 роком.

Саме ці кошти стали одним з основних джерел підвищення зарплат, пенсій, збільшення в 11 разів виплати при народженні дитини, підкреслюють у "Наший Україні".

"Сьогодні, прикриваючись ідеями інноваційного розвитку, Україну знову намагаються повернути до тіньових податкових схем, надати преференції одним підприємцям за рахунок інших. Ціна питання, які так запекло підтримують депутати з фракції Партії регіонів, складає 12 млрд. 500 млн. втрат державного бюджету в наступному році", - відзначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді