Черновецький хоче стежити за УСІМА за допомогою відеокамер і комп'ютерів

П'ятниця, 28 липня 2006, 14:33

Київська міська державна адміністрація хоче створити єдину інформаційну систему управління міським транспортом.

Про це повідомила прес-служба Київдержадміністрації, передають Українські новини.

Мер Києва Леонід Черновецький створив Координаційну раду зі створення інформаційної системи управління транспортом.

"Вона повинна забезпечити комплексні роботи з упровадження новітніх технологій у системі керування дорожнім рухом у Києві", - сказано в повідомленні.

Координаційну раду очолив заступник голови Київдержадміністрації Іван Салій; до ради ввійшли також зами Денис Басс, Ірена Кільчицька, керівники управлінь, міських підприємств і служб.

Київдержадміністрація розраховує, що створення інформаційної системи дозволить позбутися від заторів на дорогах, а також скоротити кількість ДТП.

Зокрема, план передбачає відеоспостереження за основними транспортними магістралями Києва.

"Постійний моніторинг дорожнього руху підкаже, де і які потрібні інформаційні таблиці, інші способи регулювання", - сказано в повідомленні.

Крім того, за допомогою автоматизованої системи диспетчерського управління планується відслідковувати рух кожної одиниці пасажирського транспорту.

"...Пасажирам не доведеться годину чекати на зупинці, поки під'їде автобус або тролейбус. Та й технічна допомога в разі потреби швидко знайде несправну машину на маршруті", - говориться в повідомленні.

Київдержадміністрація також повернулася до ідеї створення пластикової карти, яка буде не тільки платіжною, але і проїзним квитком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді