Круглий стіл чи глухий кут

Понеділок, 31 липня 2006, 11:42

Круглий стіл політичних сил з вирішення політичної кризи, здається, зайшов у глухий кут.

Як відомо, переговори, які тривали цілий день і ніч у п’ятницю результату не дали.

Як повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко о 4 ранку суботи, Універсал національної єдності не вдається підписати через наполягання президента залишити незмінним курс України.

Так вони починали працювати у п'ятницю
Які новини, Раїсо Василівно?

Водночас соціаліст Василь Цушко заявив, що затягування переговорів по підписанню Універсалу національної єдності пов'язано з відсутністю гарантій подання президентом Віктором Ющенком кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра.

"Або президент Ющенко погоджується й дає якісь гарантії у виді підписання Універсала або меморандуму і подає подання на прем'єр-міністра Віктора Януковича, або розпуск і повторні вибори", - сказав він, додавши при цьому: "Насправді вся суть спектаклю в цьому, або-або".

Янукович і Мороз займають позиції

За словами Цушка, проблема полягає в тому, що "Ющенко не довіряє сьогодні Януковичу, а Янукович справедливо не довіряє Ющенку".

Єхануров і Кравчук вивчають універсал

Він також відзначив, що в ході переговорів у ніч на суботу сторони домовилися по основних принципових питаннях змінити їхнє формулювання.

Зокрема, учасники переговорів виключили пункт про утвердження української мови "єдиною державною".

Янукович і Мороз задумались

Також, за його словами, Партія регіонів готова підписати формулювання про план дій Україна-НАТО, тільки після надання гарантій внесення кандидатури лідера політичної сили на посаду прем'єр-міністра.

"Наша Україна" теж

За пропозицією спікера парламенту Олександра Мороза записано - "припинити мовну дискусію".

Безсмертний ще посміхається, але скоро скаже "все. Капець, пішли додому"

Переговори мали продовжитись у суботу, але потім були перенесені на понеділок.

Тим часом за цей проміжок часу Партія регіонів встигла зробити низку заяв, зокрема щодо того, що не визнає мову шантажу й ультиматумів у переговорах про підписання Універсалу національної єдності.

"Партії регіонів, що перемогла на виборах, була поставлена умова - фактично відмовитися від своєї програми, що була підтримана більшістю виборців", - сказано в заяві.

Янукович: Мені не потрібна посада прем'єр-міністра ціною ганьби й зради наших виборців"

"Такий шлях ми рішуче відкидаємо. Ми не приймаємо торги, як форму політичного діалогу", - підкреслює партія.

Водночас Віктор Янукович заявив: "Мені не потрібна посада прем'єр-міністра ціною ганьби й зради наших виборців".

Кажуть, регіонали вже готуються до нових виборів

"Для мене не те, що погодитися на таке прем'єрство, навіть слухати це принизливо. Прем'єрство для мене не ціль, а засіб. Ціль для мене - об'єднання України, поліпшення життя кожної української родини. І щоб світ поважав нас", -додав він.

Голова секретаріату президента Олег Рибачук критично оцінив висловлювання Партії регіонів про те, що переговори зайшли у глухий кут і Універсал національної єдності не буде підписано.

Леонід Макарович розважає дам. Бо вони не агресивні як баба Параска

"Я пропускав би мимо вух ту заяву, яку зробила Партія регіонів. Я б на це дивився як на момент посилення позиції перед переговорами", - сказав він.

Віктор Федорович, напевно, прем'єром буду я

Рибачук припустив, що про продовження круглого столу стане відомо після 10 години у понеділок. Однак станом на 11:30 жодної офіційної інформації з цього приводу не було.

Всі фото Михайла Марківа

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді