ПАР запропонувала Україні створити мегаальянс з виробництва газу з вугілля

Вівторок, 15 серпня 2006, 13:47

Південно-Африканська Республіка розглядає можливість співробітництва з Луганською областю шляхом інвестування в промисловість регіону, а також створення спільних підприємств.

Про це йшла мова під час зустрічі посла ПАР в Україні Ашрафом Сентсо з виконуючим обов'язки глави Луганської обласної держадміністрації Олександром Кобітевим, передає Ліга.

Як повідомили в прес-службі Луганської ОДА, Сентсо заявив, що ПАР могла б запропонувати Луганщині створення спільного підприємства з компанією Sasol, яка володіє технологією виробництва газу з вугілля.

"У перспективі ми б хотіли об'єднати цю кампанію з українською, створити щось на зразок мегаальянсу, що дасть широкі можливості для обох країн", - підкреслив посол.

У той же час він відзначив, що ПАР готова розглянути інші пропозиції луганської влади та спонсорувати вигідні проекти.

Нагадаємо, зовнішньоторговельний обіг Луганської області з Південно-Африканський Республікою в 2005 році склав 6 млн. 50 тис. дол., збільшившись на 54,7% у порівнянні з 2004 роком.

На сьогоднішній у ПАР експортується 3,6% товарів від загального обсягу експорту в країни Африки й 0,18% - від загального обсягу експорту Луганщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді