Керівники "Енергоатому", "Укренерго" і "Укрінтеренерго" поки в безпеці?

Четвер, 17 серпня 2006, 12:36

Уряд не має наміру найближчим часом міняти керівників національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", національної енергетичної компанії "Укренерго" і держпідприємства "Укрінтеренерго".

Про це повідомив перший заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун журналістам у Києві 17 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Там ланцюжок крутиться, як він викрутиться, я поки боюся прогнозувати", - додав він.

Тим часом заступник міністра палива та енергетики Олексій Шеберстов вважає високою імовірність зміни керівника держпідприємства "Укрінтеренерго", що є ексклюзивним експортером української електроенергії. Про це він повідомив у кулуарах уряду.

Зміна глави "Укрінтеренерго", на думку Шеберстова, дозволить підвищити імідж компанії на міжнародних ринках і усунути триваючий кілька місяців конфлікт між колишнім і нинішнім керівником держпідприємства.

"Енергоатом", оператор атомних електростанцій України, експлуатує 15 ядерних енергоблоків з водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою потужністю 13835 МВт. НАЕК з лютого минулого року очолює Юрій Недашковський.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи об'єднаної енергосистеми країни. Директором НЕК з лютого 2000 року є Володимир Лучників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді