Аналітики прогнозують зростання частки "Вимпєлкома" на ринку СНД

П'ятниця, 18 серпня 2006, 15:58

Російська дослідницька компанія iKS-Consulting прогнозує істотне збільшення частки російського оператора мобільного зв'язку "Вимпєлком" на ринку мобільного зв'язку країн СНД у порівнянні з компанією МТС.

В даний час основна боротьба між російськими операторами стільникового зв'язку за активи йде в країнах СНД, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З початку експансії в СНД у 2001 році російські оператори витратили на придбання місцевих компаній 1 млрд. 380 млн. дол., з них близько 700 млн. дол. прийшлося на частку МТС, приблизно стільки ж - на частку "Вимпєлкома".

При цьому "Вимпєлком" значно активізувався у другій половині 2005 - першому півріччі 2006 року, ставши лідером з придбань. Тому частка компанії в абонентській базі поки не така істотна.

За даними iKS-Consulting, на частку МТС у даний момент приходиться 32% абонентської бази в країнах СНД (без Росії), на частку "Вимпєлкома" - 7%, "Мегафона" - всього 0,2%.

Корпорація "Вимпєлком" володіє 100% акцій компанії "Українські радіосистеми" (торговельна марка "Білайн"), ВАТ "Мобільниє ТєлєСістєми" володіє 100% акцій українського оператора UMC.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді