Керівництво банку "БІГ Енергія" звинувачують у відмиванні коштів

Понеділок, 21 серпня 2006, 13:07

21 серпня відбулося судове засідання Печерського райсуду Києва за позовом одного з міноритарних акціонерів банку "БІГ Енергія" - Василя Шевчука, який вимагає скасувати постанову правління Національного банку про державну реєстрацію й надання банківської ліцензії банку "БІГ Енергія". Міноритарій заявляє про "цілеспрямоване вимивання активів менеджментом банку "БІГ Енергія".

Як повідомив представник Шевчука Ігор Візник, прокуратурою Чернігівської області було встановлено факти незаконних операцій виведення за межі України коштів, які можуть свідчити про легалізацію (відмивання) грошей, отриманих злочинним шляхом, передає Ліга.

Візник відзначає, що "про дані факти було сповіщено Національний банк України, який дотепер не здійснив ніяких дій із запобігання причин, які сприяли здійсненню неправомірних дій менеджментом банку "БІГ Енергія".

Візник відзначив, що Службою безпеки порушено кримінальну справу за ст. 209 Кримінального кодексу України (відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом).

"У ході кримінальної справи встановлено, що співробітники банку "БІГ Енергія" мають відношення до здійснення цих злочинів. При цьому протягом 2005-2006 років з рахунків, відкритих у банку "БІГ Енергія", у тіньовий сектор було виведено 87 млн. грн.", - додав він.

Нагадаємо, раніше керівництво ВАТ "Банк "БІГ Енергія" звернулося в Нацбанк із проханням захистити його від антиреклами й інших дій, "розпочатих останнім часом невідомими особами й спрямованих на дестабілізацію роботи установи".

Представники банку говорять, що атаки на банк можуть бути ініційовані одним із власників банку, який через афілійовані структури володіє приблизно 30% акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді