Нафтомеморандум Януковича не вирішить питання енергобезпеки України

Середа, 23 серпня 2006, 11:35

Приведення внутрішнього українського ринку нафтопродуктів до європейських стандартів - безумовно, важливий крок у забезпеченні нормального функціонування вітчизняної енергосфери.

Про це заявив один із засновників "Українського форуму", дипломат Олександр Чалий, передає Finance.ua.

"Однак дотепер суспільство не одержало чіткої відповіді на питання, яким саме чином буде забезпечуватися енергетична безпека України в цілому. Ні формування оптимальних умов ведення нафтового бізнесу на території нашої держави, закріплених у Меморандумі від 21 серпня 2006 року, ні підписання більш м'яких контрактів на постачання російського газу в Україну не можуть розглядатися як вичерпні заходи", - сказав Чалий.

Чалий вважає, що зараз набагато важливіше розробити чітку стратегію позиціонування України в загальноєвропейській енергетичній архітектурі.

"Сучасні реалії такі, що енергетична безпека України прямо залежить від нашої здатності забезпечити безпеку та надійність транзиту енергоресурсів у Європу. В іншому випадку Україна ризикує виявитися зайвою ланкою в новій євразійській системі енергетичної безпеки", - вважає Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді