Профспілка гірників обіцяє стежити за Януковичем

Понеділок, 28 серпня 2006, 18:51

Незалежна профспілка гірників України буде стежити за виконанням обіцянок прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

Про це заявив голова профспілки Михайло Волинець, передає Finance.ua.

Нагадаємо, з нагоди Дня шахтаря глава українського уряду пообіцяв вугільникам гарантувати гідний соціальний захист і безпеку праці.

У своєму вітальному зверненні Янукович визнав, що гірники "не завжди одержували гідну винагороду за свою важку і небезпечну працю" і заявив, що уряд "має все необхідне" для підвищення рівня соціального захисту і безпеки шахтарської праці.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець пояснив оптимістичні заяви прем'єра зростанням значення українського вугілля в енергетичному балансі держави на тлі підвищення цін на російську нафту та газ.

Волинець переконаний, що уряд Януковича повинний рахуватись ще й зі зростанням невдоволення шахтарів Донбасу, соціальні хвилювання серед яких здатні похитнути не тільки популярність уряду, але і політичний рейтинг Партії регіонів.

Разом з тим профспілковий лідер відзначив, що до керівництва вугільною галуззю повертаються старі кадри, які раніше не змогли реформувати вуглевидобуток. Отже, за словами Волинця, спонукувати уряд до рішучих дій може тільки сильна політична опозиція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді