Підтверджено довгострокові рейтинги України

Четвер, 31 серпня 2006, 10:03

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor-s підтвердило довгострокові кредитні рейтинги України - "ВВ-" по зобов'язаннях в іноземній валюті й "ВВ" по зобов'язаннях у національній валюті, а також короткострокові рейтинги "В" - через те, що економіка країни, як і раніше, розвивається швидше, ніж очікувалося, а політична обстановка стабілізувалася. Прогноз - "Стабільний".

Як повідомили в агентстві, "незважаючи на затяжну політичну кризу, що тривала з виборів у березні 2006 р., а також подвоєння цін на імпортований газ на початку року, розвиток економіки України перевершив очікування", повідомляє Ліга.

"Економічне зростання в 2006 р., як прогнозується, складе 5,6%, лише трохи сповільнившись в 2007 р. Показники, пов'язані із прямими іноземними інвестиціями й експортом, також перевищать колишні оцінні цифри. Урядова більшість, яка нарешті сформувалася, повинна поліпшити настрої інвесторів і зменшити політичну невизначеність", - відзначив кредитний аналітик S&P Моріц Крамер.

Проте, відзначають в агентстві, порівняно низький рівень добробуту України обмежує рівень рейтингу.

"Протиборче політичне оточення й поляризоване суспільство продовжують негативно впливати на кредитоспроможність країни, оскільки вони зменшують стабільність і передбачуваність політичного курсу. Перспективи твердого й послідовного здійснення реформ у середньостроковому періоді залишаються порівняно слабкими, у той час як ризики раптового повороту політичного курсу назад - досить істотними", - йдеться в повідомленні S&P.

На думку аналітиків агентства, відчутний прогрес у справі реформування, забезпечення зваженої податково-бюджетної політики й поступового росту цін на імпортований газ можуть створити ситуацію для підвищення рейтингу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді