Черновецький побудує новий мікрорайон прямо в лісі?

Вівторок, 12 вересня 2006, 18:15

Незабаром у Києві почнеться будівництво нового житлового мікрорайону, який буде знаходитись у 4 км від станції метро "Академмістечко" - у пуща-водицьких лісах, біля селища Коцюбинське, на території колишньої артилерійської бази.

Містобудівне обґрунтування нової адміністративної одиниці Києва представила на містобудівній раді майстерня "А.Пашенько", повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу КМДА.

За словами головного архітектора проекту Алли Плешкановської, хоча територія військової частини дотепер огороджена, вона фактично не функціонує вже більше року. Усі боєприпаси з артилерійських складів вивезені, тому ніяких "вибухонебезпечних сюрпризів" під час будівництва не повинно бути.

Дослідження показали, що радіаційного забруднення території немає.

"Правда, необхідно буде провести ще додаткові дослідження на предмет впливу військових об'єктів на ґрунт і ліс", - відзначив керівник майстерні Андрій Пашенько.

У процесі будівництва більшу частину зелених насаджень планується зберегти. З 146 га території військової частини забудовано буде всього 34 га - "плями", на яких знаходились склади боєприпасів і приміщення для їхнього обслуговування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді