Імпортний бензин будуть ввозити без мита

Вівторок, 12 вересня 2006, 19:33

Україна не планує вводити митні збори на імпортні нафтопродукти

В даний час уряд не розглядає можливість введення митного збору на імпортні нафтопродукти. Про це повідомив перший заступник міністра економіки Сергій Романюк, передає Ліга.

"Сьогодні ринок (нафтопродуктів) збалансований... якщо ми введемо імпортний збір, це може негативно вплинути на ринок", - проінформував Романюк.

Крім того, він повідомив, що меморандум, який підписано між урядом України та виробниками і постачальниками нафтопродуктів, передбачає створення умов для залучення інвестицій у модернізацію українських нафтопереробних заводів.

Для цього, за словами Романюка, створені дві спеціальні комісії - під керівництвом віце-прем'єра Андрія Клюєва та під керівництвом прем'єр-міністра Віктора Януковича, - які будуть займатися безпосередньо інвестиціями.

"Я думаю, що в найближчі 3-4 роки всі дії уряду будуть пов'язані з тимо, щоб підвищити рівень переробки нафти на наших заводах", - підкреслив він.

В той же час, Сергій Романюк підкреслив, що дії уряду будуть спрямовані на диверсифікованість постачань нафти в Україну і на створення стратегічного запасу нафтопродуктів за прикладом країн ЄС, яким 90-денний запас дозволяє корегувати ціну на внутрішньому ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді