Тимошенко: "РосУкрЕнерго" ввела "податок" на всіх громадян України

Четвер, 14 вересня 2006, 14:24

Підвищена ціна для населення на газ українського видобутку - це своєрідний податок на громадян України від компанії "РосУкрЕнерго".

Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила у вечірньому ефірі телеканала "1+1", передає Ліга.

Лідер БЮТ нагадала, що населенню поставляється газ українського видобутку, а не російський газ, ціна на який дійсно була підвищена.

Представникам БЮТ удалося з'ясувати, що український газ продається населенню в 3,5 рази дорожче від його собівартості.

"Проблема в тому, що всі гроші, які збираються за український газ із всіх громадян... потім направляються на оплату боргів перед компанією "РосУкрЕнерго", тобто, власне, компанія "РосУкрЕнерго" сьогодні ввела такий собі своєрідний податок на всіх громадян України", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що в той час як вся країна одержує блакитне паливо за завищеними цінами, "для спеціальної корпорації Януковича, його компанії, відкритий канал поставок газу по зовсім іншим цінам, прямо з Росії".

Політику нового уряду в даному питанні Тимошенко назвала "оголошенням тарифної війни всім громадянам України". Лідер БЮТ відзначила, що у свій час втратила прем'єрське крісло саме тому, що не допускала такого різкого підвищення тарифів на енергоносії: газ для населення коштував 176 грн. за 1 тис. кубометрів, бензин - 3,20 грн. за 1 літр.

За словами Тимошенко, незважаючи на те, що парламентська більшість не дала можливості БЮТ створити слідчу комісію із проблем тарифів на чолі із представником опозиції, БЮТ буде наполягати на поверненні тарифів на український газ на колишній рівень.

Нагадаємо, першим право на здійснення прямих поставок російського газу було надано компанії System Capital Management, власником якої є народний депутат від Партії регіонів Ринат Ахметов. За словами начальника управління закупівель Metinvest BV Олега Капрова, SCM протягом трьох років може поставити українським компаніям 2 млрд. куб. м гази за нерегульованим тарифом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді