Азаров відшкодував Ахметову зайвий ПДВ, щоб той підготувався до зими?

Вівторок, 19 вересня 2006, 12:10

Новий уряд однаково відноситься до бізнесу в регіонах.

Диспропорція у відшкодуванні ПДВ поянюється різним експортним потенціалом областей. Про це у вечірньому ефірі телеканалу "1+1" повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, передає Ліга.

Зокрема, Азаров уточнив, що диспропорція у відшкодуванні ПДВ по Донецькій і Волинській областях, якою був так обурений президент Віктор Ющенко, поянюється тим, що частка Донецької області в українському експорті складає 20%, а Волинської - тільки 0,8%.

Тим більше, підкреслив він, за один місяць складно робити висновки про сформовані диспропорції. "У нас буде можливість поговорити, роз'яснити позицію в тому, що уряд... я не бачу в діях уряду нічого такого, що порушувало б чинне законодавство і діючі норми", - відзначив Азаров.

За словами міністра, новий Кабмін наводить порядок, насамперед, у фінансово-економічній сфері, тому немає нічого дивного в тому, що найбільшим підприємствам віддаються борги по поверненню ПДВ, які накопичив попередній уряд.

"Це оборотні кошти, ми хочемо, щоб ці підприємства добре підготувалися до зими, хочемо, щоб вони добре увійшли на ринок, склали конкуренцію на досить складному зараз ринку металів, наприклад", - відзначив він.

Азаров повідомив, що Кабмін підготує для президента відповідну інформацію з даного питання, "і ті непорозуміння, що йому не зовсім якісно готує його служба, я думаю, що ми усунемо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді