Росіяни знову перевіряють українське м'ясо та молоко

Середа, 20 вересня 2006, 17:37

Російські фахівці у середу почали перевірку українських м'ясо- і молокопереробних підприємств для надання їм дозволу на постачання м'ясомолочної продукції в Російську Федерацію.

Російська делегація прибула в Україну 19 вересня у складі п'яти чоловік і пробуде в країні 10 днів, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Інспектори перевірять тільки ті молокопереробні підприємства, які на 80-100% використовують сировину великих сільгосппідприємств України.

Обов'язковою умовою російської сторони є невтручання в процес інспектування засобів масової інформації і нерозголошення переліку підприємств, що підлягають перевірці.

Повну інформацію про результати інспекції українських м'ясо- і молокопереробних підприємств буде надано після офіційних висновків роботи комісії.

Як повідомлялося з посиланням на міністра аграрної політики Юрія Мельника, група українських м'ясомолочних переробних підприємств може до 5 жовтня поточного року одержати дозвіл на постачання своєї продукції у РФ.

"У мене є всі підстави стверджувати, що до початку жовтня група українських підприємств одержить можливість експортувати свою продукцію - як м'ясну, так і молочну - у Росію", - повідомив Мельник.

Російські фахівці двічі цього року проводили інспектування українських молокопереробних підприємств. Після першої перевірки у лютому, право на постачання продукції в РФ одержали шість молочних підприємств.

Після другого інспектування, проведеного в травні, дозволу на ввіз м'ясомолочної продукції у РФ українським підприємствам не надавалося.

Україна в 2005 році поставила в РФ тваринницької продукції, яка зараз підпадає під заборону, на суму 620 млн. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді