АМКУ відібрав у ЖКГ 135 млн. грн. і повернув їх споживачам

Середа, 20 вересня 2006, 17:59

У першому півріччі поточного року при сприянні Антимонопольного комітету житлово-комунальні підприємства зробили перерахунок своїм споживачам за свої послуги на загальну суму більш ніж 135 млн. грн.

За цей період органи комітету розглянули більше 40 справ у сфері ЖКГ, при цьому порушників було оштрафовано на суму понад 83 тис. грн., передає Ліга.

Крім того, з метою запобігання та усунення умов для здійснення порушень, комітет дав 70 обов'язкових рекомендацій.

Проте, питання остаточного врегулювання порядку проведення перерахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідводу дотепер залишається відкритим. Через відсутність єдиного підходу підприємства здійснюють перерахунки несвоєчасно або не в повному обсязі.

Разом з тим, комітет підкреслює, що обов'язок встановлювати ціни на послуги ЖКГ законодавство покладає на органи місцевого самоврядування. Вони, перш ніж вводити нові тарифи, повинні ретельно проаналізувати розрахунки підприємств і не допустити включення необґрунтованих витрат. З іншого боку, як і вимагає закон, місцеві держадміністрації повинні здійснювати контроль над цінами та моніторинг розрахунків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді