До 2008 порошенківський "Богдан" інвестує у виробництво більш ніж $300 млн.

Середа, 20 вересня 2006, 18:32

До 2008 року автомобілебудівна корпорація "Богдан" планує інвестувати у розвиток регіональних виробничих потужностей більш ніж 315 млн. дол.

Інвестиції у виробний майданчик м. Черкаси потужністю 120 тис. авто на рік складуть більш ніж 240 млн. дол. Крім того, у черкаський завод з виробництва вантажних автомобілів (проектна потужність - 12 тис. машин на рік) передбачається вкласти близько 35 млн. дол., передає Ліга.

На створення автобусного виробництва у Луцьку потужністю 6 тис. автобусів на рік корпорація виділила близько 40 млн. дол.

"Усі заводи, за вдалого збігу обставин, на проектні потужності вийдуть до кінця 2008 року", - підкреслив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

Він додав, що в результаті налагодження виробництва в регіонах буде створено близько 8 тис. нових робочих місць. Зокрема, 7 тис. місць буде створено в Черкасах: 6 тис. місць - на автомобільному майданчику, і 1 тис. - на майданчику з виробництва вантажних автомобілів.

Ще 2 тис. робочих місць буде створено у Луцьку після налагодження автобусного виробництва. Таким чином, кількість працівників компанії буде збільшено до 14 тис. чоловік.

Нагадаємо, корпорацію "Богдан" створено в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів у сфері автомобілебудування. До її складу входять 20 компаній, серед яких ВАТ "Луцький автомобільний завод", ВАТ "Черкаський автобус", "Хюндай Моторс Україна" і ін.

Сама корпорація входить у групу "Укрпромінвест" Петра Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді