НБУ: В Україні будуть створювати менше банків

Четвер, 21 вересня 2006, 16:50

Національний банк прогнозує скорочення числа створюваних банків після прийняття Верховною Радою 14 вересня законопроекту №1040, що установив підвищені вимоги до мінімального капіталу фінзакладів на рівні 10 млн. євро.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко, інформує UABanker.

"Пропозиція Національного банку була 5 млн. євро (мінімальний капітал для створюваних банків), але комітет Верховної Ради збільшив цю цифру до 10 млн. євро. У принципі це ми позитивно сприймаємо, тому що це буде відбивати бажання інвестувати в такий складний бізнес, як банківська справа. Нехай буде банків не так багато, але вони будуть більшими", - сказав він.

Савченко додав, що Національний банк не вважає проблематичною майбутню масову перереєстрацію банків із ЗАТ і ТОВ у ВАТ, що є одною з вимог даного закону.

"Ми не бачимо тут проблем. Досить багато часу дано (для перереєстрації)", - сказав він.

Даний закон передбачає, що банки, зареєстровані у формі ЗАТ або ТОВ, протягом 3 років повинні реорганізуватися у ВАТ або кооперативні банки.

Нагадаємо, що раніше місцеві кооперативні банки могли створюватися з мінімальним капіталом 1 млн. євро, ті, що працюють у межах однієї області - з мінімальним капіталом 3 млн. євро, всеукраїнські банки - з мінімальним капіталом 5 млн. євро.

Національний банк раніше неодноразово заявляв про необхідність реорганізації банків із ЗАТ і ТОВ у ВАТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді