Янукович полюбив ЄС та СОТ

Четвер, 21 вересня 2006, 17:07

Прем’єр-міністр Віктор Янукович у рамках робочого візиту до Брюсселю провів зустріч з президентом Європарламенту Хосе Боррелем.

"Сьогодні мова йде про той шлях, який ми повинні пройти разом з ЄС, але для цього українці мають провести вкрай потрібні нашій державі реформи", - наголосив Віктор Янукович у розмові з Хосе Боррелем, передає прес-служба Кабміну.

Глава уряду відзначив, що головними пріоритетами на цьому шляху визначено боротьбу з корупцією, економічні реформи, вступ України до СОТ і після цього - створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Хосе Боррель відзначив, що для Європейської спільноти є дуже важливим продовження демократичних реформ в Україні. Зважаючи на це "Європейський парламент зараз розглядає доповідь щодо імплементації дій в рамках Європейської політики сусідства", - підкреслив президент Європарламенту.

У цьому контексті Хосе Боррель також повідомив, що раніше розмови про вступ до Європейського Союзу були далекими від реальності, однак зараз в Європі склалося позитивне враження від дій України.

"Я аплодую вашим діям і хотів би запропонувати максимальний рівень співпраці", - зазначив Хосе Боррель.

У свою чергу Віктор Янукович повідомив, що з українського боку створено робочу групу з підготовки широкої угоди про співробітництво між Україною та Європейським Союзом. Угодою передбачається включити пункт про створення зони вільної торгівлі з ЄС, - відзначив прем’єр.

Сторони також обговорили перспективи вступу України до Світової організації торгівлі. При цьому Янукович зазначив, що в середині жовтня в Україні відбудуться парламентські слухання з цього питання. Вступ до СОТ це один із першочергових пріоритетів діяльності уряду, - наголосив Віктор Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді