Зростання промвиробництва цього року очікується на рівні 5,5% - Мінекономіки

Четвер, 21 вересня 2006, 17:50

Міністерство економіки прогнозує зростання промислового виробництва за 9 місяців поточного року на рівні 5,5%, а до кінця року - 5-5,5%.

При цьому основним ризиками для зростання промисловості в 2007 році буде ціна на природний газ, передає Ліга.

Згідно з прогнозами Мінекономіки, здебільшого вартість газу відіб'ється на фінансовому стані галузей з високою його часткою в собівартості виробленої продукції, насамперед, на хімічній та нафтохімічній промисловості, виробництві та розподілі електроенергії, газу та води, металургії та обробці металу, а також на галузях з низьким рівнем рентабельності (легка, харчова промисловість і частина підгалузей машинобудування).

"Якщо у 2005 році частка вартості газу в собівартості виробленої продукції складала 3%, то вже в 2006 році, при середньозваженій вартості газу на межі за ціною 95 дол., вона складе 5% і рентабельність з промисловості в цілому не буде перевищувати 5%", - відзначають у Мінекономіки.

Нагадаємо, у серпні 2006 року обсяги промислової продукції зросли на 9,1% порівняно з минулим роком.

За підсумками 8 місяців приріст виробництва в промисловості складав 5,4%, що на 2 відсоткових пункти більше, ніж за аналогічний період 2005 року. При цьому в січні-серпні 2005 року зростання обсягів промпродукції склало 3,4%  порівняно з відповідним періодом попереднього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді