Цушко збирається обкласти багатіїв податком

Понеділок, 25 вересня 2006, 11:22

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про податок на нерухоме майно громадян", автором якого є лідер фракції соціалістів Василь Цушко.

За його словами, даний законопроект - це лише заявка на те, що необхідний закон про "податок на багатство", який задекларовано в пункті 19 Універсалу національної єдності, передає Ліга з посиланням на прес-службу СПУ.

"Але цей закон не буде прийнято у такому вигляді, у якому його зареєстровано", - повідомляють у прес-службі.

При цьому Цушко відзначив, що "відбулося прикре непорозуміння", адже цей законопроект було зареєстровано у парламенті ще в 2002 році. Але, оскільки парламент четвертого скликання навіть не розглядав його, то його авторові довелося швидко перереєструвати законопроект з метою подальшої доробки.

"Я дуже добре розумію, що ціни на нерухомість в Україні значно виросли порівняно з 2002 роком. І, крім того, в Києві одні ціни на нерухомість, у Криму - інші, у райцентрі - ще інші і т.д. Тому я відкличу цей законопроект і подам на заміну після розгляду його робочою групою", - завірив Цушко.

Він також відзначив, що основною метою цього законопроекту є забезпечення фінансування на місцевому рівні кредитування будівництва соціального житла, житла для молодих родин та вирішення питань, пов'язаних із фінансуванням програм зміцнення родини.

Завдяки цьому законопроекту з'явиться додаткове джерело формування спеціального бюджетного фонду органів місцевого самоврядування для виконання державних соціальних програм, - думає парламентарій.

Разом з тим, депутат СПУ помітив, що "політики займаються популізмом, обіцяючи під час виборчих компаній усілякі соціальні гарантії для громадян у тому числі - знизити податковий тиск, не пояснюючи, за рахунок чого це робити".

"Знижувати податковий тиск треба на тих людей, які ледь виживають, маючи прожитковий мінімум, і обкласти податками тих, котрі мають котеджі під Києвом. Це буде закон для багатих, у тому числі відомих політиків, що реєструють своє нерухоме майно на членів родин", - пояснив Цушко.

При цьому він підкреслив, що усе своє майно "задекларував і може показати".

"Узагалі мені приємно, що цей закон викликав такий інтерес. Виходить, суспільству не байдуже, як поводяться політики і які законопроекти подають, - підкреслив глава фракції СПУ. - А усі, хто зацікавився цим законопроектом, подайте свої пропозиції по його удосконаленню".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді