Укладення угоди між Україною і Євросоюзом залежить від СОТ

Понеділок, 25 вересня 2006, 16:47

Термін підписання нової рамкової угоди між Україною і Євросоюзом залежить від того, як швидко Україна вступить до СОТ.

Про це сьогодні на зустрічі з головою Комітету Верховної Ради з іноземних справ повідомив голова Директорату Європейської комісії з питань країн Східної Європи, Південного Кавказу і Центральної Азії Хьюго Мінгареллі, передає Finance.ua.

Мінгареллі підкреслив, що Євросоюз готовий почати переговори про підписання нової рамкової угоди, але тільки після того, як Україна вступить до СОТ.

"Стратегічні цілі ЄС - наблизити Україну до структур ЄС. Ми прагнемо підсилити діалог", - відзначив він, додавши при цьому, що Україна вже дійсно багато чого зробила для приєднання до СОТ.

Завершення цього процесу поліпшить становище України у всесвітній економіці і зробить її прозорою, - впевнений представник ЄС.

Мінгареллі вважає, що зараз Верховна Рада повинна якнайшвидше прийняти 21 законопроект, необхідний для вступу України до СОТ.

У свою чергу, голова Комітету ВР з іноземних справ Віталій Шибко підкреслив, що всі законопроекти, необхідні для вступу України у СОТ, будуть розглядатися, і перешкод тому, щоб вони були прийняті ВР, - немає.

Термін дії нинішньої Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими співтовариствами закінчується у 2008 році. Цим і викликана необхідність у підписанні нової рамкової угоди, що передбачено Планом дій Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді