Сівкович пояснив, як Івченко дерибанив гроші "Нафтогазу"

Понеділок, 25 вересня 2006, 17:36

Усередині НАК "Нафтогаз" працює ціла мережа схем, по яких ідуть гроші.

Про це в інтерв'ю заявив народний депутат, замголови тимчасової комісії Верховної Ради з питань перевірки ситуації щодо забезпечення природним газом українських споживачів Володимир Сівкович, передає Finance.ua.

"Реально собівартість 1 тис. куб. м газу власного видобутку, який було одержано ДК "Газ України" для реалізації населенню, складає близько 260 грн. А населенню газ продають після липневого подорожчання приблизно по 444 грн. за 1 тис. куб. м", - заявив Сівкович.

"Відштовхуючись від обсягу газу власного видобутку в 14 млрд. куб. м, можна підрахувати, що ця різниця складає більш ніж 1 млрд. грн., після підвищення тарифу", - констатував він і додав, що ще не розібрався з тим, куди йдуть гроші від різниці в ціні.

Із прикладів зловживань, Сівкович привів схему відмивання грошей через юридичну фірму.

НАК "Нафтогаз" на юридичний супровід своєї діяльності "перегнала" юркомпанії близько 25 млн. грн. І це, маючи власний штат юристів. Коли почали перевіряти, виявилося, що всі судові позови вели юристи НАК, а найнята юридична компанія взагалі нічого не робила. Просто в такий спосіб відмивалися гроші", - розповів депутат.

"Якась фірма у 2005 році ввезла в Україну спеціальне устаткування вартістю 1 млн. грн., розмитнила його і продала "Укргазвидобуванню" за 100 млн. грн. Це взагалі якась дика схема. Знаєте, я бачив усяке, і завищення цін у 2, 3, 4 рази, але в 99 разів! Це бєспрєдєл, навіть для України", - підкреслив Сівкович.

Також він висловив надію на те, що сьогоднішній поділ влади унеможливить корупційно-політичне злиття господарників та співробітників правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді