За півроку Україну відвідали 7,5 млн. іноземних туристів

Понеділок, 25 вересня 2006, 19:33

За даними національної туристичної організації, за 6 місяців 2006 року Україну відвідали 7 млн. 500 тис. іноземних туристів, з них 5 млн. 500 тис. - у Криму.

На прес-конференції в понеділок директор центру туристичної інформації національної туристичної організації Володимир Царук повідомив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в'їздний туристичний потік зріс на 8% або 590 тис. чоловік, передає "Інтерфакс-Україна".

Директор мережі туристичних агентств "Галопом по Європам" Тарас Демура відзначив зменшення потоків у Крим.

Головною причиною цього він називає антирекламу Криму, що ведеться в російських ЗМІ та Інтернеті, тому що більшість відпочиваючих у Криму - росіяни. На його думку, для боротьби з цим повинна проводитися відповідна державна політика.

Ще Демура назвав причиною зниження туристичного потоку в Криму високі ціни, що обумовлені відсутністю в автономії "нормальних" готелів і відповідно відсутністю цінової конкуренції.

Він також додав, що дуже сильно на динаміку туристів, що приїжджають в Україну, впливає політична нестабільність. В той же час Тарас Демура відзначив, що для українців, що їдуть відпочивати за кордон, політична нестабільність у цих країнах не є істотною причиною для вибору місця відпочинку.

Говорячи про виїзний туризм, директор компанії "Галопом по Європам" відзначив, що "у цілому він би назвав цей туристичний сезон позитивним".

Він підкреслив, що з 1997 року середньостатистична динаміка по виїзному туризму з України збільшується щорічно на 40%. Демура повідомив, що цього року спостерігався ріст виїжджаючих в Іспанію, Хорватію, Болгарію, зріс попит на Туніс.

За його словами, в Україні за кордон щорічно виїжджає 1% населення. Керівник туроператора Karya Tour Оуз Ергюль повідомив, що для його компанії цей сезон був одним із кращих в Україні. За його словами, туристичний сектор у Туреччині зменшився на 7%, але в той же час з України в Туреччину виїхало на 33% більше, ніж у попередньому році. Він додав, що "якщо європейці не їдуть у Туреччину, то зростає попит в Росії та Україні".

Також Ергюль сказав про те, що його компанія прагне розвивати регіональний туризм, тому цього року крім Києва організовувалися чартери з Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя.

Говорячи про недоліки державної політики в сфері туризму, Тарас Демура підкреслив, що "немає поняття туристичної сфери, а є поняття туристичної сфери, що поєднує багато галузей економіки, і держава ніяк не хоче цього зрозуміти". Він вважає, що повинен існувати центральний орган виконавчої влади, який буде займатися тільки туризмом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді