Відомство Азарова обіцяє знайти 3,3 млрд. грн. для місцевих бюджетів

Середа, 27 вересня 2006, 15:36

Мінфін знайде додаткові 3 млрд. 300 млн. грн. для фінансування влади на місцях. Найбільш проблемним під час обговорення проекту Держбюджету-2007 з місцевими органами влади стане питання фінансування зарплат для органів місцевого самоврядування.

Про це, відповідаючи на питання журналістів, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, передає Ліга.

Єфименко зазначила, що при першому обговоренні з боку Асоціації міст України було озвучено суму необхідного додаткового ресурсу в 9 млрд. грн.

Після спільного перерахування з представниками Мінфіну ця цифра скоротилася до 3 млрд. 300 млн. грн.

"Зараз ми цю цифру розбиваємо по кожній території і підраховуємо з кожною окремо", - повідомила вона.

Потім, за її словами, Мінфін буде вирішувати, яким чином знайти необхідне додаткове фінансування.

Єфименко підкреслила, що чітких нормативів по структурі органів місцевого самоврядування, їхньому штатному розкладу та, відповідно, зарплатам, не існує, - є тільки рекомендовані нормативи. Тому в даній сфері протягом 2005-2006 років спостерігалися великі перевитрати.

У даний час Міністерство фінансів вивчає структуру органів місцевого самоврядування по кожній області.

"Ми підраховуємо, де можна скоротити, де можна збільшити джерело фінансування, де можна оптимізувати структуру управління", - зазначила Єфименко. До того ж вона пообіцяла, що жодна територія не залишиться без уваги, - необхідні додаткові кошти будуть профінансовані за умови оптимізації структури управління місцевих рад.

Нагадаємо, Комітет ВР із питань місцевого самоврядування буде пропонувати у проекті Державного бюджету на 2007 рік дозволити органам місцевого самоврядування залишати половину своїх доходів, а також вилучити в місцевих рад делеговані повноваження, не підкріплені фінансовою складовою, - зокрема, утримання міліції та ув'язнених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді