"Газ України" відключить Харків від постачань газу через Добкіна

П'ятниця, 29 вересня 2006, 13:01

ДК "Газ України" направив доручення про відключення з 29 вересня підприємств-боржників м. Харкова в Державну інспекцію з питань енергозбереження, яка здійснить відключення від постачань природного газу.

Таке рішення було прийнято після відмови "Харківських теплових мереж" і міської влади Харкова погасити 110 млн. грн. боргу, озвученого на екстреній нараді, передає Finance.ua.

На нараді були присутні представники ДК "Газ України", "Харківських теплових мереж" і представників міської ради.

Під час наради представник міської ради відмовився назвати "Газ України" термін погашення 110 млн. грн. боргу "Харківських теплових мереж" за спожитий газ у 2006 р. Під сумнівом залишається борг за газ у розмірі 42 млн. грн. за 2000-2005 р.

"Ми не погрожуємо. Але ми не допустимо, щоб Харків залишився без газу. Ми забороняємо робити будь-як дії по відключенню" - заявив перший заступник глави міської ради Олександр Кривцов.

"Небажання з боку міськвлади діяти конструктивно, на жаль, змушують "Газ України" задіяти Державну інспекцію з питань енергозбереження для відключення газопостачання Харкова. Через таку неадекватну позицію влади під загрозою опалювальний сезон у Харкові", - заявив заступник генерального директора "Газу України" Варга після наради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді